Matematik

Find x på begge sider - ligning.

15. april 2015 af Spieces22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

h(x) = f(x)

2,3x^2 + 1,02x + 0,5 = 0,7x^3 + x^2 - 0,4x - 5

Kunne være rart hvis nogle gad at forklare hvordan jeg finder x på begge sider af denne ligning, så jeg kan forstå det 

Hvordan samler jeg f.eks. x'erne på den ene side?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2015 af PeterValberg

Flyt leddene på højre side over på den anden side af lighedstegnet,
HUSK at skifte fortegn :-) 
reducér udtrykket, dermed får du en tredjegradsligning, som du kan løse med CAS

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2015 af pvmnr (Slettet)

Helt konkret, så skal du vel bare få alle x'erne på den ene side ved fx, at sige (-5 +5) her fjerne du -5 og får +5 på den anden side... hvis det er det du fisker efter? .. 


Svar #3
15. april 2015 af Spieces22 (Slettet)

#1 Hvad gør jeg med x^2 og x^3 når jeg reducere?

#2 Ja, jeg kommer af med -5 på højre side, således så der kommer til at stå 5,5 på venstre side. Spørgsmålet er bare hvad jeg gør med x'erne, som jeg gerne vil have til at stå alene på den ene side - og rene tal på den anden side.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2015 af pvmnr (Slettet)

Altså hvis du får tal hvor det står som potens, tager du bare kvadratroden af det. og så dividere du selvfølgelig med det antal x'er som du har... fx: hvis du får 25x, så tager du blot 4kvadratrod af tallet, så der kommer til at stå 1.495x, her efter dividere du det med 1.495, så x bliver tilbage


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2015 af pvmnr (Slettet)

.


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. april 2015 af Stats

h(x) = f(x)

2,3x2 + 1,02x + 0,5 = 0,7x3 + x2 - 0,4x - 5
-0,7x3 + 1,3x2 + 1,06x + 5,5 = 0

Løs vha CAS

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er desværre ikke korrekt. Man finder i stedet

        -0,7x3 + 1,3x2 + 1,42x + 5,5 = 0

Ligningen har kun én reel rod, der kan findes ved at benytte et CAS-værktøj.


Skriv et svar til: Find x på begge sider - ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.