Matematik

Effektiv rente

16. april 2015 af sørenhansen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Hvordan skal jeg udregne dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2015 af mathon

 Møbelhandler:
                             1+r_{\aa r}=\left ( 1+\frac{0{,}035}{12} \right )^{12}

 Bank:
                             56.700=50.000\cdot \left ( 1+r_{\aa r} \right )^5   


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2015 af Soeffi

#0

Ved man noget om afdrag i opgave a) ?


Svar #3
16. april 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

Nej Soeffi


Svar #4
16. april 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

Er du sikker på det er den fremgangsmåde Mathon? Min lærer sagde at man ikke kunne bruge den formel.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2015 af Soeffi

Man er nød til at vide hvordan gælden bliver afdraget, fordi renten tages af restgælden og restgælden er det, som man har lånt minus det samlede afdrag.


Svar #6
16. april 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

Så du mener at der mangler oplysninger til a)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2015 af Soeffi

Ja, men antag eksempelvis, at der er tale om et annuitetslån, dvs. afdrag+rente er ens for hver måned i tilbagebetalingsperioden. Gå evt. ind på http://www.bankinfo.dk/Amortisation.asp og indtast tallene der.


Svar #8
17. april 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

Jeg forstår ikke at der er givet sådan en opgave, hvis der mangler oplysninger for at kunne løse det?


Svar #9
21. april 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

Er der ingen der kan hjælpe?


Skriv et svar til: Effektiv rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.