Matematik

Hvordan skal jeg gribe denne opgave an

16. april 2015 af piabing (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har lidt svært ved at forstå, hvad det er jeg skal i denne opgave.

Nogen som kan hjælpe?


Svar #1
16. april 2015 af piabing (Slettet)

se vedlagt fil


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2015 af mathon

a)
       Bestem vinklen mellem l og m's retningsvektorer:

       Bestem vinklen mellem \begin{pmatrix} -3\\1 \\ 2 \end{pmatrix}  og \begin{pmatrix} 3\\2 \\ 5 \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2015 af mathon

Hint:
        Vinklen v mellem vektorerne \overrightarrow{a} og \overrightarrow{b}

                         v=\cos^{-1}\left ( \frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |} \right )


Svar #4
16. april 2015 af piabing (Slettet)

jeg kan ikke


Svar #5
16. april 2015 af piabing (Slettet)

her er mine beregnng


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2015 af Soeffi

Prøv at beregne 

\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}

først og dernæst

\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |}


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2015 af mathon

                               v=\cos^{-1}\left ( \frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |} \right )

                              v=\cos^{-1}\left ( \frac{\begin{pmatrix} -3\\1 \\ 2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 3\\2 \\ 5 \end{pmatrix}}{\sqrt{(-3)^2+1^2+2^2}\cdot \sqrt{3^2+2^2+5^2}} \right )=\cos^{-1}\left (\frac{3}{\sqrt{14}\cdot \sqrt{38}} \right )


Svar #8
16. april 2015 af piabing (Slettet)

har prøvet alt det virker bare ikke


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. april 2015 af mathon

         \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! v=\cos^{-1}\left ( \frac{\begin{pmatrix} -3\\1 \\ 2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 3\\2 \\ 5 \end{pmatrix}}{\sqrt{(-3)^2+1^2+2^2}\cdot \sqrt{3^2+2^2+5^2}} \right )=\cos^{-1}\left (\frac{3}{\sqrt{14}\cdot \sqrt{38}} \right )=82,53^{\circ}


Svar #10
16. april 2015 af piabing (Slettet)

det bare virkelig træls jeg ikke kan gøre det på min maple? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. april 2015 af mathon

b)
     skæring kræver
                                     x=-3t=9+3s

                                     y=1+t=1+2s

                                     z=6+2t=7+5s


Svar #12
16. april 2015 af piabing (Slettet)

hvordan regner jeg opgave b ud?


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. april 2015 af mathon

c)
        En normalvektor \overrightarrow{n} til den af l og m udspændte plan
        er:
                   \overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} -3\\1 \\ 2 \end{pmatrix}\times \begin{pmatrix} 3\\2 \\ 5 \end{pmatrix}

      En ligning for den af l og m udspændte plan med det vilkårlige punkt Q(x,y,z)
      er:
                   \overrightarrow{n}\cdot \overrightarrow{PQ}=0


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. april 2015 af mathon

#12

b)
      3 ligninger med 2 ubekendte.

      De to ubekendte beregnes af to af ligninger.
      De beregnede værdier af s og t skal også opfylde den tredje ligning, for at et skæringspunkt findes.


Svar #15
17. april 2015 af piabing (Slettet)

sådan her?


Brugbart svar (0)

Svar #16
17. april 2015 af mathon

b)
     skæring kræver
                                     x=-3t=9+3s

                                     y=1+t=1+2s

                                     z=6+2t=7+5s

af y=1+t=1+2s
ses:
                                            t=2s
og
                                     x=-3\cdot (2s)=9+3s

                                           s=-1
hvoraf
                                           t=-2
                                           


Brugbart svar (0)

Svar #17
17. april 2015 af mathon

Det testes, om de to linjers parameterfremstillinger giver
èt og samme punkt P for de beregnede værdier af s og t:

                        \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\1 \\ 6 \end{pmatrix}+\mathbf{\color{Red} (-2)}\cdot \begin{pmatrix} -3\\1 \\ 2\end{pmatrix}=\mathbf{\color{Red} \begin{pmatrix} 6\\-1 \\ 2 \end{pmatrix}}

                       \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 9\\1 \\ 7 \end{pmatrix}+\mathbf{\color{Blue} (-1)}\cdot \begin{pmatrix} 3\\2 \\ 5 \end{pmatrix}=\mathbf{\color{Blue} \begin{pmatrix} 6\\-1 \\ 2 \end{pmatrix}}

På er således:

                                                    P(6,-1,2)


Svar #18
17. april 2015 af piabing (Slettet)

Mange tak.

Min opgave c er rigtig ikke? 


Brugbart svar (0)

Svar #19
17. april 2015 af mathon

En ligning for den af l og m udspændte plan med det vilkårlige punkt Q(x,y,z)
      er:
                   \overrightarrow{n}\cdot \overrightarrow{PQ}=0

                    \begin{pmatrix} 1\\21 \\ -9 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-6\\ y+1 \\ z-2 \end{pmatrix}=0


Svar #20
17. april 2015 af piabing (Slettet)

er det ikke en parameterfremstilling?


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.