Matematik

undersøg om alfa er tangentplan til K

19. april 2015 af javad1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. 

K: (x-1)^2+(y-3)^2+(z+2)^2 =36

a: 2x-y+2z-13=0

jeg skal undersøge om a er tangentplan til k.

Jeg har fundet C(1,3,-2) og r=6

nu skal jeg undersøge om afstanden fra kuglens centrum er 6, vha formlen:

(la*x1+b*y1+c*z1+dl)/(kvadratrod(a^2+b^2+c^2))

Men problemet er, jeg ikke kan finde d? hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Beregn afstanden fra kuglens centrum C til planen α ved at indsætte i punkt-plan-afstandsformlen

        dist(C,α) = |2·1 + (-1)·3 + 2·(-2) - 13|/√(22 + (-1)2 + 22) = ...

Koefficienten d er lig med -13 .

                      


Svar #2
19. april 2015 af javad1 (Slettet)

Men hvordan har du fundet frem til at d er -13? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det aflæser man af planens ligning

        2x   - y +  2z - 13 = 0

        ax + by + cz + d = 0


Svar #4
19. april 2015 af javad1 (Slettet)

aha, nu forstår jeg! Takker!


Skriv et svar til: undersøg om alfa er tangentplan til K

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.