Matematik

Førstekoordinat til punkt

20. april 2015 af KristinaSt (Slettet) - Niveau: B-niveau

HEJ! :) Er der mon én, der kan hjælpe mig med b) ??

En funktion er givet ved f(x)=x^3-2x^2-11x+12.

a) Løs f(x)=0

Grafen for f har to forskellige tangenter med hældningskoefficienten 9. De to tangenters røringspunkter med grafen for f benævnes A og B.

b) Bestem førstekoordinaten til hvert af punkterne A og B.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2015 af mathon

Løs
            f{\, }'(x)=9


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2015 af peter lind

a) Brug et CAS værktøj til det hvis det er tilladt ellers der er en heltalsløsning, som  skal den gå op i 12. Prøv mulighederne igennem

b) Find f'(x) og løs ligninmgen f'(x) = 0. Løsningerne er x koordinaterne til røringspunkterne


Svar #3
20. april 2015 af KristinaSt (Slettet)

Så langt er jeg kommet :)
- er der ikke mere i det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2015 af mathon

                  3x^2+4x-11=9

                  3x^2+4x-20=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2015 af mathon

eller
    indtastning:
            Define f(x)=x^3-2x^2-11x+12
            Define g(x)=d(f(x),x)
    beregning:
            solve(g(x)=9,x)


Svar #6
20. april 2015 af KristinaSt (Slettet)

Hvis jeg skriver
Solve([f'(x)=9]) så bliver det ={x=10/3},{x=-2} er det så korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2015 af mathon

                  x=\left\{\begin{matrix} -2\\ 3\frac{1}{3} \end{matrix}\right.    er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2017 af MiamiHolm (Slettet)

Forstår intet er der nogen der kan forklare, hvad og hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2017 af mathon

a) Løs f(x)=0

    Det ses, at x =1 er rod
    hvoraf faktoriseringen:

                                          f(x)=(x-1)\left ( x^2-x-12 \right )


Skriv et svar til: Førstekoordinat til punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.