Matematik

differentiering

21. april 2015 af OnceUponATime (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et generalt spørgsmål omkring det at differentiere. Først håber jeg på en general forklaring, og derefter hvordan dette kan bruges ift. opgaven jeg har vedhæftet.

Hvis man får opgivet en funktion og bliver bedt om at differentiere denne; hvad er f'(x) så?

Jeg håber på en børnevenlig forklaring!

I dette vedhæftede eksempel, skal jeg differentiere f(x) og løse f'(6). Hermed forklare hvad f'(6). 


Svar #1
21. april 2015 af OnceUponATime (Slettet)

Det er opg 7c

Vedhæftet fil:2013_08_14-MAT_A.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #2
21. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er

        f(t) = b · at = b · eln(a)·t

med den afledede funktion

        f '(t) = b · ln(a) · eln(a)·t = ln(a) · f(t)

f '(6) er den hastighed, hvormed f(t) ændres til tiden t = 6 . Her er det stigningen i antal reklametimer pr år i 2006.

(et generelt spørgsmål).


Skriv et svar til: differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.