Matematik

vektorer

21. april 2015 af OnceUponATime (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til delopgave b.

Jeg har søgt, men ingen formel fundet for en trekant?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke noget vedlagt. Formuler opgaven.

Måske er der tale om det samme opgavesæt som i din anden tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1595552

Opg 8 ?

Benyt, at arealet af den af de to vektorer a og b udspændte trekant er

        T = (1/2) · |âb| = (1/2)  ·|det(a,b)|

Trekantens areal er jo det halve af arealet af det af vektorerne a og b udspændte parallelogram.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2015 af mathon

          T=\frac{1}{2}\cdot \left | \begin{pmatrix} -7\\-3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 1\\-4 \end{pmatrix} \right |=\frac{1}{2}\cdot \left |(-1)\cdot \begin{pmatrix} 7\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 1\\-4 \end{pmatrix} \right |=\frac{1}{2}\cdot \left | \begin{pmatrix} 7\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 1\\-4 \end{pmatrix} \right |


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2015 af mathon

eller
                                  T=\frac{1}{2}\cdot \left | \begin{vmatrix} -3 &1 \\ 7& -4 \end{vmatrix}\right |


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.