Matematik

nogen der kan hjælpe

23. april 2015 af sarahansenhans (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

har brug for hjælp til den vedhæftede opgave. Jeg har tegnet grafen selv. 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Unavngivet.png

a) Løs ligningen    f(x) = 140 .

b) Differentier funktionen og beregn f '(2) ved at indsætte x = 2 i forskriften for f '(x) .

c) Løs ligningen f ''(x) = 0 .


Svar #2
23. april 2015 af sarahansenhans (Slettet)

jeg fik a) til x= 3,33 år

b) jeg fik f'(2)=61,674, men hvad betyder det?

og min opgave c, har jeg slet ingen anelse, måske du kan skrive det op hvordan man regner det, og hvad man skal indsætte hvor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Ja, det ser rigtigt ud.

b) f '(2) er ændringen i længden pr år når leguanen er 2 år gammel.

c) f ''(x) er den anden afledede af f(x).

         f''(x)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}(\frac{\mathrm{d} f(x)}{\mathrm{d} x})=\frac{\mathrm{d}^{2} f(x)}{\mathrm{d} x^{2}}

Funktionen f(x) er en løsning til en logistisk differentialligning.


Skriv et svar til: nogen der kan hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.