Matematik

Bestem dækkets bredde i det viste snit.

23. april 2015 af SLMB (Slettet) - Niveau: B-niveau

I det viste snit kan den nederste kant i skroget tilnærmelsesvis beskrives ved en del af grafen for funktionen 
 

f (x) = 0,0015x4 + 0,000019x2 − 10

hvor alle mål er i meter. 

Snittet er indlagt i et koordinatsystem på figur 10. Dækket på skibet følger x-aksen. 

f)     Bestem dækkets bredde i det viste snit. 

Vedhæftet fil: bredde.png

Svar #2
23. april 2015 af SLMB (Slettet)

det hjælp mig lige så meget som da vi lærer forklarede det xD


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2015 af mathon

                        f(x) = 0,0015y2 + 0,000019y − 10 = 0        når y = x2 ≥ 0

               Løs
                        0,0015y2 + 0,000019y − 10 = 0   mht y

........

                        y=\frac{-0,000019\pm \sqrt{0,000019^2-4\cdot 0,0015\cdot (-10)}}{2\cdot 0,0015}\; \; \; \; \; \; \; \; \; y>0
               og dernæst
               Løs
                         x2 = y ≥ 0   mht x


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2015 af mathildekkc (Slettet)

SLMB har du fundet ud af at løse opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2015 af mathon

                        y=\frac{-0,000019\pm \sqrt{0,000019^2-4\cdot 0,0015\cdot (-10)}}{2\cdot 0,0015}\; \; \; \; \; \; \; \; \; y>0

                                                                y=81,656
               og dernæst
               Løs
                         x2 = y ≥ 0   mht x

                                                                x=\left\{\begin{matrix} -9,03567\\ 9,03567 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2015 af blaaabla (Slettet)

Hvordan ved vi, at x^2=y??


Svar #7
29. april 2015 af SLMB (Slettet)

#4

SLMB har du fundet ud af at løse opgaven?

ja, jeg er færdig med alle sammen


Skriv et svar til: Bestem dækkets bredde i det viste snit.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.