Matematik

En kegle

26. april 2015 af anonym090 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Forstår ikke hvordan jeg regner dette ud?

En beholder skal have form som en kegle. Beholderens cikulære bund består af et materiale, der koster 2kr pr cm^2. Keglens krumme overlade består af et materiale, der koster 3kr pr cm2. Volumen af keglen er 1000cm3. Radius i keglens bund benævnes r, og keglens højde benævnes h ( begge målt i cm)

A) bestem h udtrykt ved r
B) gør rede for keglens pris P ( målt i kr) som funktion af r beskrives ved

P(r)=2*pi*r^2+3*pi*r* [kvadratrod (3000/pi*r^2)^2 + r^2 ]

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2015 af mathon

A)

             Brug formlen
                                       \frac{1}{3}\cdot h\cdot \pi \cdot r^2=V
              og isoler h.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2015 af mathon

B)
         Bundarealet er:
                                               \pi \cdot r^2

         Keglefladens areal:
                                               \pi \cdot r\cdot \sqrt{h^2+r^2}

                    Indsæt udtrykket i A) for h.

         Opstil derefter et udtryk for prisen som en funktion af r.


Skriv et svar til: En kegle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.