Matematik

Integration:

29. april 2015 af Niko83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej til alle derude.
Jeg skal integrere 1/(x+y)2 med hensyn til y.
Jeg bruger integration ved substitution, men det lykkes ikke.
Vil nogen derude hjælpe eller vejlede til at jeg kan integrere denne funktion??
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2015 af mathon

sæt
             u=x+y   og dermed   \textup{d}u=\textup{d}y


Svar #2
29. april 2015 af Niko83 (Slettet)

Ja, det virkede nu. Jeg sat u = (x+y)2. 1000 tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. april 2015 af mathon

             \int \frac{1}{(y+x)^2}\, \textup{d}y=\int \frac{1}{(y+x)^2}\, \textup{d}(y+x)=\frac{-1}{y+x}+k


Skriv et svar til: Integration:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.