Matematik

Procent

01. maj 2015 af Y2015 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der kan forklare hvordan løses dette spørgsmål?

En studerende vil kopiere rektangler af forskellig størrelse til et projekt. Til dette formål skal der bruges en

kopimaskine med en FORSTØR/FORMINDSK-funktion. Hvis kopimaskinens FORSTØR/FORMINDSKfunktion

er indstillet til 200 %, vil hver side af det kopierede rektangel være dobbelt så lang som på

originalen. Hvis kopimaskinens FORSTØR/FORMINDSK-funktion er indstillet til 300 %, vil hver side af det

kopierede rektangel være tre gange så lang som på originalen. Det oprindelige rektangel har målene 8 cm Å~

12 cm (dvs. at arealet er 8 cm Å~ 12 cm = 96 kvadratcentimeter).

8. Hvad skal kopimaskinens FORSTØR/FORMINDSK-funktion indstilles til, hvis den studerende vil

have et rektangel med et areal på 2.400 kvadratcentimeter?

A  400 %

B  450 %

C  500 %

D  550 %

E  600 %

Jeg fandt ud af at C er svaret, men jeg kunne ikke finde ud af hvordan det bliver til 500%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2015 af mette48 (Slettet)

Forstørrelse på a*100% er a gange på hver led

Arealet forstørres så a*a gange.

oprindeligt arial er 96 cm2, som forstørres til 2400 cm2

arealet forstørres 2400/96 gange = 25 gange   a*a

siden forstørres √25 = 5 gange                         a

forstørrelse 5*100% =500%   altså C


Svar #2
01. maj 2015 af Y2015 (Slettet)

Mange tak. meget fint forklaring. Det tog lidt tid til at forstå det, men det giver mening. 

Kan man så sige at, hvis man fostørrer arealet, så vil 'a' være lig med 3.125 ( 300/96=3.125) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2015 af mette48 (Slettet)

hvis man fostørrer arealet til 300cm2, så vil 'a2' være lig med 3.125 ( 300/96=3.125) og a =√3,125 hvilket svarer til 1,77%


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.