Matematik

isoler t HJÆLP

09. maj 2015 af matematikaniv (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har læst andre forumindlæg, men er stadig usikker.

Har en opgave der lyder således "Opg. 3.003 Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften
y = 31,5·0,887t,
hvor t er tiden"

Er det rigtigt det jeg har gjort her:

Jeg har bare brugt solve

solve(19=31.5*(0.887)^(t),t) ? t=4.21606

Er svaret så bare 4,21606?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2015 af peter lind

Det kommer jo an på hvad der spørges om; men formodentlig er det rigtig


Svar #2
09. maj 2015 af matematikaniv (Slettet)

#1

Det kommer jo an på hvad der spørges om; men formodentlig er det rigtig

Hm, nu er jeg faktisk i tvivl om jeg har den rigtig. Har set i et andet forum får de den til 6,19 og skal bruge resultatet til næste opgave som lyder såldes:

Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften
z = 20,3+61,4·0,884t.
hvor t er tiden.

b) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2015 af peter lind

Dine forskellige udtryk stemmer ikke overens

i #0 har du y = 31,5·0,887t og y = 31.5*0.887t

i ##2 har dy z = 20,3+61,4·0,884t


Svar #4
09. maj 2015 af matematikaniv (Slettet)

#3

Dine forskellige udtryk stemmer ikke overens

i #0 har du y = 31,5·0,887t og y = 31.5*0.887t

i ##2 har dy z = 20,3+61,4·0,884t

Nå, men nu forstår jeg det slet ikke mere så. Hvis vi lige tager min første opgave 3.003 a, så har en i forum nr. 475083 har de skrevet i svar #6 at det giver 6,19, hvor jeg kun har fået det til 4,21606.

(Og de skriver at man skal bruge opgave 3.003 til opgave b, som jeg lige har skrevet i #2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2015 af peter lind

Du må da først og fremmest finde ud af hvad opgaven går ud på.


Svar #6
09. maj 2015 af matematikaniv (Slettet)

#5

Du må da først og fremmest finde ud af hvad opgaven går ud på.

Eh, det har jeg da skrevet? 

"Opg. 3.003 Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften
y = 31,5·0,887t,
hvor t er tiden.

a) Bestem t for y = 19."


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2015 af peter lind

Du har skrevet forskellige funktionsudtryk. Du må da finde ud af hvilken, der er den rigtige


Svar #8
09. maj 2015 af matematikaniv (Slettet)

#7

Du har skrevet forskellige funktionsudtryk. Du må da finde ud af hvilken, der er den rigtige

Nej? Hvad snakker du om?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2015 af peter lind

se #3


Svar #10
09. maj 2015 af matematikaniv (Slettet)

#9

se #3

Ja fordi jeg snakker om to opgaver? De thar jeg selv skrevet? Hvis du går ind i det forum, så vil du forstå hvorfor jeg skrev de to ogpaver.

Fordi man skal bruge opgave a i b? Og det er derofr jeg er steget af, fordi jeg heller ikke har fået samme svar i opgave a som dem i forummet.


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. maj 2015 af peter lind

Efter det du har skrevet er det en opgave med to spørgsmål. ikke 2 forskellige opgaver. Du har stadig 3 forskellige funktioner. Du må gøre dig klart hvilken du skal bruge.

Jeg vil råde dig til at sove på det.


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. maj 2015 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. maj 2015 af Stats

#0
Jeg har læst andre forumindlæg, men er stadig usikker.

Har en opgave der lyder således "Opg. 3.003 Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften
y = 31,5·0,887t,
hvor t er tiden"

Er det rigtigt det jeg har gjort her:

Jeg har bare brugt solve

solve(19=31.5*(0.887)^(t),t) ? t=4.21606

Er svaret så bare 4,21606?

Du kommer ikke med spørgsmålet til opgaven.. 

Du skriver også.. [...] vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften
y = 31,5·0,887t, hvor t er tiden"

Hvorefter du skriver:

solve(19=31.5*(0.887)^(t),t) ? t=4.21606

Du har da givet os to funktioner:
y = 31,5·0,887t og y = 31,5·0,887t

Men jeg går ud fra, at du skal finde t hvilket gør ligning f(t) = 19 sand??

Hvis det er funktionen y = 31,5·0,887t . Så har du:
19 = 31,5·0,887t ⇔
19/31,5 = 0,887t ⇔
ln(19/31,5) = t·ln(0,887) ⇔
[ln(19) - ln(31,5)] / ln(0,877) = t ⇔
t = 3,85

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. maj 2015 af mathon

alment
               t=\frac{\log\left ( \frac{y}{31,5} \right )}{\log(0{,}887)}=\frac{\ln\left ( \frac{y}{31,5} \right )}{\ln(0{,}887)}


Skriv et svar til: isoler t HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.