Matematik

Vitaminindhold i spinat - ligning

28. januar 2012 af Super8 (Slettet)

Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften: y=31,5*0,887^t hvor t er tiden. 

a) Bestem t udtrykt ved y.

 

Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften: z=20,3+61,4*0,884^t hvor t er tiden. 

b) Bestem en forskrift for nitartindholdet som funktion af vitaminindholdet. 

 

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Isoler t af forskriften y = 31,5 · 0,887t og indsæt det i forskriften for z .


Svar #2
28. januar 2012 af Super8 (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Vitaminindhold i spinat - ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.