Kemi

Kemisk ligevægt

11. maj 2015 af Helpseeker (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude!

Jeg er igang med en aflevering i kemi omhandlende kemisk ligevægt. Kemi er som regelt ikke min stærke side, så ville gerne lige spørge nogle derude om lidt hjælp til en af opgaverne. På forhand tak.

Opgaven lyder sådan:

Phosgen (carbonylchlorid) blev anvendt som giftgas under 1. verdenskrig. Det er en nervegas, men virker ikke irriterende på slimhinderne, og det er næsten lugtfrit. Derfor kan man indånde en dødelig mængde uden at opdage det.

Phosgen fremstilles ud fra carbonmonoxid og dichlor:

CO(g)+Cl2(g)\rightleftharpoonsC(=O)Cl2(g)

Beregn ligevægtskonstanten


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2015 af mathon

Der er ikke oplysninger til en egentlig beregning
men ligevægtsbrøken
er:
                                    \frac{\left [COCl_2 \right ]}{\left [CO \right ]\cdot\left [Cl_2 \right ]}=K_c


Skriv et svar til: Kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.