Kemi

Aktiveringsenergi og entalpi

12. maj 2015 af kanselv1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et af mine eksamensspørgsmål drejer sig om kemiske reaktioners hastighed.

Jeg vil gerne komme ind på aktiveringsenergien, men er lidt usikker på, om det fordrer, at jeg også fortæller om entalpi; det er jeg nemlig ikke så hård til...

Hvad mener I?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2015 af mathon

Brug hastighedskonstanten ved forskellige temperaturer T_1 og T_2

                                       k=A\cdot e^{\frac{-E_a}{R\cdot T}}
hvoraf
                                       \frac{k_2}{k_1}= e^{\frac{-E_a}{R}\cdot \left (\frac{1}{T_2}- \frac{1}{T_1} \right )}
eller mere bekvem

                                      \ln\left (\frac{k_2}{k_1} \right )= \frac{E_a}{R}\cdot \left (\frac{1}{T_1}- \frac{1}{T_2} \right )

                                     E_a=R\cdot \ln\left (\frac{k_2}{k_1} \right )\cdot \frac{T_2\cdot T_1}{T_2- T_1}

når hastighedskonstanterne k_1 og k_2 er bestemt ved de respektive absolutte temperaturer T_1 og T_2.
 


Svar #2
12. maj 2015 af kanselv1 (Slettet)

Ok - tak


Skriv et svar til: Aktiveringsenergi og entalpi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.