Matematik

Trigonometri

12. maj 2015 af Kongstad1998 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bestemt type af lukkede beholdere har form som et retvinklet prisme, hvor grundfladen er en ligebenet retvinklet trekant. Endvidere er rumfanget af en sådan beholder 100.


a) Angiv overfladearealet af en sådan beholder som funktion af kateternes længde x.

Vedhæftet fil: Kasse x.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2015 af mathon

Overfladen består af 3 rektangler og to retvinklede og ligebenede trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2015 af mathon

Volumen:
                     V=h\cdot G=h\cdot \frac{1}{2}\cdot x^2=100

                                                 h\cdot x=\frac{200}{x}

  Overflade:
                      O=2\cdot \left (h\cdot x \right )+h\cdot \sqrt{2}\cdot x+2\cdot \left ( \frac{1}{2}\cdot x^2 \right )

                      O=x^2 +(2+\sqrt{2})\cdot h\cdot x            

                      O(x)=x^2 +(2+\sqrt{2})\cdot \frac{200}{x}             


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.