Matematik

Algorithm and Data Structure.

13. maj 2015 af Niko83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Derude.
Jeg har en opgave i Algorithm and Data-structure, som jeg ikke kan løse.
Opgaven lyder:
Ved at bruge substitution-method, bestem "the upper and lower bounds"'
p(n)=p(n/2)+p(n/3)+n.
Endvidere p(1)=1,  p(2)=2,.....,

Jeg håber, at nogen, der kan algorithm vil hjælpe

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2015 af peter lind

Den opgave ser mærkelig ud. p(n) er slet ikke defineret i almindelighed. eks.

p(3) = p(3/2)+p(1)+3.

Du kender ikke p(3/2) så du har ingenchance forat finde den.

Skal det ikke være p(n) = p(n-2)+p(n-3) + n

Den er godt nok også mærkelig.

Kan vi ikek få den præcise tekst. ?

Ellers prøv at lav en række eller en kolonne med p(n) og se om du kan gætte en formel for p(n) derefter kan du så bevise resultatet.


Svar #2
13. maj 2015 af Niko83 (Slettet)

Desværre har jeg brugt 2-3 dage for at løse denne opgave, og den har jeg ikke løst alligevel.
Det kræver, at man er populær lidt med "Algorithm and Data Structure".
Her er en hjemmeside. http://homepages.math.uic.edu/~jan/mcs360/substitution_method.pdf

Denne eksampel er gode, men svært at anvende til min opgave.
Tak, at du vil hjælpe. Hvis nogen derude er populær med "Algorithm and Data Structure",
så please giv "a shot"
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2015 af peter lind

Din henvisning er til rekursiv algoritme. Det kan bare ikke bruges på den opgave du har angivet. Kan vi ikke få den præcise tekst ? evt som billede


Svar #4
13. maj 2015 af Niko83 (Slettet)

Det er Task.2:
opgave 1) og opgave 2 eller opgave 2.1 og opgave 2.2.
Plus: CLRS  = http://syedwaqarahmad.webs.com/documents/t._cormen_-_introduction_to_algorithms_3rd_edition.pdf

Vedhæftet fil:Data-strctr.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2015 af peter lind

Jeg havde helt misforstået opgaven

Jeg vil foreslå at du gætter på noget i retning af c*n*log6(n) NB logaritme med grundtal 6

Det er et rent gæt alene baseret på eksemplet samt at det ikke skal være svært. Jeg aner ikke om det virker

Interessant bog du henviser til i #4. Jeg har søgt på CLRS men programmet kan ikke finde det


Skriv et svar til: Algorithm and Data Structure.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.