Fysik

Strømstyrke i parallelkoblin

19. maj 2015 af Gandhara (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er et par ting jeg ikke forstår:

- Lige præcis hvor henne i kredsløbet skal jeg beregne strømstyrken?

- Hvordan gør jeg det så...?

Altså, hvis jeg har forstået det rigtigt, så skulle der gerne komme en lige så stor strøm ud, som der kommer ind?

(Se bort fra den røde boks)

Vedhæftet fil: rrr.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2015 af mette48 (Slettet)

Et spændingsfald på 24 V over en modstand på 4Ω giver en strømstyrke på 24/4 A

Beregn på samme måde strømstyrken gennem den anden modstand.

Den samlede strømstyrke er summen af de to strømstyrker.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2015 af mathon

Erstatningasresistansen
er
                 R_{er\! stat}=\frac{R_1\cdot R_2}{R_1+ R_2}=\frac{(4\; \Omega) \cdot (8\; \Omega)}{(4\; \Omega) + (8\; \Omega)}=\frac{32\; \Omega ^2}{12\; \Omega }=\frac{8}{3}\; \Omega

                 I=\frac{24\; V}{\frac{8}{3}\; \Omega }=\left (24\; \Omega \cdot A \right )\cdot \left ( \frac{3}{8}\; \Omega ^{-1} \right )=9\; A


Skriv et svar til: Strømstyrke i parallelkoblin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.