Bioteknologi

Beregn koncentrationen af benzen

20. maj 2015 af susanne0060 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det kviver altid med de beregningsopgaver, derfor vil jeg hører om der er en venlig sjæl derude, der gider hjælpe mig med denne opgave. Ærligt talt, så ved er jeg ikke helt sikker på hvordan jeg skal gribe denne type opgaver an. Jeg håber der er en der gider hjælpe mig på vej :)

Opgaven er vedhæftet. 

mvh

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #1
20. maj 2015 af susanne0060 (Slettet)

I må lige bære over med stavefejlene^^ :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2015 af mathon

    1 mL indeholder 0,019 mmol

    20 mL indeholder 20·(0,019 mmol) = 0,38 mmol

    m(benzen)=n\cdot M=(0{,}38\; mmol)\cdot \left ( 78,11184\; \frac{mg}{mmol} \right )=29{,}6825\; mg

    50\; g jord indeholder 29{,}6825\; mg benzen

    1000\; g jord indeholder 20\cdot \left (29{,}6825\; mg \right )=593{,}65\; mg benzen

    Jordindholdet af benzen er 593{,}65\; \frac{mg}{kg}


Skriv et svar til: Beregn koncentrationen af benzen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.