Matematik

Sammenligning af renteformlen og eksponentiel funktion

20. maj 2015 af renzir (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har sammenlignet renteformlen og en eksponentiel funktion, er der mere at sige end det her:

Kn = K0(1+r)n

y = b*ax

Kn og y er ens idet at man finder en værdi i forhold til det der står på højre side af ligningerne

K0 og b svarer til startværdien.

(1+r)n svarer til a, da a er fremskrivningfaktoren (1+r) som man også man opløfte i fx 3 hvis man regner vækstraten over 3 x-enheder. Grunden til at man i begge tilfælde plusser procenttallet med 1, er at man får en stigning.

Opsummerende kan man sige, at hvis man sige at alle ledene svarer til hinanden.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2015 af Krable (Slettet)

Det er rigtig nok det du mener. Men det er ikke særlig godt formulerert matematisk.

Du skriver K_n og y er ens idet at man finder en vlrdi i forhold til det der står på højre side af ligningerne.

Det er jo lidt noget vrøvl. Du skal argumentere for at de der står til højre side af ligningtegnet er det samme.

Det er det fordi du bare kan sætte K_0=b og 1+r=a og om man bruger n elle r x som ubekendt variable er det samme.


Skriv et svar til: Sammenligning af renteformlen og eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.