Matematik

vektorer og cirkler

22. maj 2015 af Anonym97 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

er der en der vil hjælpe mig disse 2 opgaver?

1) Billede! (Har prøvet at regne noget af opgaven (a), ved dog ikke om det er rigtigt?). Men kan ikke finde ud af b, da det er negavtive tal.

2) I et koordinatsystem i planen, har en cirkel centrum i C(1,-1) og radius 5. 
Gør rede for at x2-2x+y2+2y-23=0 er en ligning for cirklen.

Håber i vil hjælpe mig :)


Svar #1
22. maj 2015 af Anonym97 (Slettet)


Brugbart svar (5)

Svar #2
22. maj 2015 af PeterValberg

2) indsæt centrum og radius i cirkelligningen og reducér

(x - 1)2 + (y - (-1))2 = 52
x2 + 1 - 2x + y2 + 1 + 2y = 25
x2 - 2x + y2 + 2y - 23 = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2015 af Soeffi

Der er noget galt med den første opgave.

\overrightarrow{a}=\frac{\left | a \right |cos(v)}{\left | a \right |sin(v)}=cot(v)?!


Svar #4
22. maj 2015 af Anonym97 (Slettet)

Forstår ikke helt hvad du mener Soeffi?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2015 af PeterValberg

mener du ikke:

\vec{a}=\binom{|\vec{a}|\cdot \cos(v)}{|\vec{a}|\cdot \sin(v)}

hvor v er vektorens vinkel ift. vandret (x-aksen i et retvinklet koordinatsystem i planen)?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
22. maj 2015 af Anonym97 (Slettet)

Men forstår ikke helt hvad jeg så skal gøre, hvis det jeg har gjort ikke er rigtigt. :)

Vil du evt forklare det?

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2015 af Soeffi

#6

Er du sikker på at opgaven lyder som vist på billedet i #3?


Svar #8
22. maj 2015 af Anonym97 (Slettet)

Ja det er jeg, men du kan lige få et billede af den helt oprindelige. :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. maj 2015 af Soeffi

Netop, det er det, som står i #5.


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. maj 2015 af PeterValberg

I forlængelse af #5

Vinkel v kan således bestemmes som:

v=\tan^{-1}\left(\frac{7}{8} \right )

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
22. maj 2015 af Anonym97 (Slettet)

Men hvad med længden af vektor a, er den rigtigt beregnet?


Svar #12
22. maj 2015 af Anonym97 (Slettet)

Er det her rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #13
22. maj 2015 af PeterValberg

Tallene er rigtige, skrivemåde er forkert, der skal ikke være den brøkstreg, det er vektorkoordinater.

Skriv dem som:

\vec{a}=\binom{|\vec{a}|\cdot \cos(v)}{|\vec{a}|\cdot \sin(v)}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. maj 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:vektora.jpg

Skriv et svar til: vektorer og cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.