Kemi

Antal molekyler

23. maj 2015 af Searchmath (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg prøver at beregne antallet af molekyler i stoffet C19H38O med mængden 1*10-12 g. Jeg har beregnet molmassen n=m/M = 3.5*10-15 mol og så tænkte jeg på at gange med Na = 6.022*1023, men mit resultat passer ikke med facit.

Kan nogen se, hvor det går galt henne? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2015 af kuerten15

n = m/M = 1*10-12 g / (282,51 g/mol) = 3,54*10-15 mol

antal molekyler = n * NA = 3,54*10-15 mol * 6,022*1023 = 2,13*109 molekyler


Skriv et svar til: Antal molekyler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.