Matematik

eksponensiel vækst

24. maj 2015 af soldier123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej venner,

Nå man siger at den eksponensielle funktion har x-aksen som asymptote, hvad menes der så?. Gerne en lidt detaljeret forklaring tak :)

Så vidt jeg har forstået det så er det noget med at grafen kommer tæt på x-aksen men rammer den aldrig.

Håber nogen kan og vil hjælpe. På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2015 af Toonwire

Det er en korrekt forståelse :)

En asymptote er en linje som en given funktion gradvist nærmer sig, men aldrig helt når.
Man kunne sige, at asymptoten er tangentlinjen til grafen når man lader sin variabel gå mod positivt/negativt uendelig.

Eksempel med eksponentialfunktionen f(x)=e^x:

f(x)=e^x \rightarrow 0~~ for ~~ x\rightarrow -\infty

Derfor siges x-aksen(y=0) at være en asymtote til grafen for f(x).


Svar #2
24. maj 2015 af soldier123 (Slettet)

Okay! tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: eksponensiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.