Kemi

Almen-kemi

24. maj 2015 af lommelygte (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder lidt fast i mine egne tanker og har svært ved at løse det nedestånde (evt. det vedhæftede).

Mg + 2 HCl   ->   MgCl2 + H2

Man ønsker ved denne reaktion at fremstille 4,00 liter brintgas ved 1,00 bar og 298 K.

Beregn hvor meget 2M saltsyre der skal bruges.

Nogen idéer til en fremgangsmetode, evt løsningsforslag?

på forhånd mange tak

Vedhæftet fil: spm almen kemi.png

Svar #1
24. maj 2015 af lommelygte (Slettet)

jeg kan simpelthen ikke få det rigtige resultat og selve bogen giver ikke ligefrem eksempler. Det burde være meget simpelt men kan slet ikke samle tankerne om det lige nu. hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2015 af Soeffi

Hvad er det rigtige resultat?


Svar #3
24. maj 2015 af lommelygte (Slettet)

jeg har fået opgivet 6 mulige resultater. kun én af dem er rigtige.
Så jeg ved ikke helt hvad det rigtige resultat er, eftersom jeg ved min fremgangsmetode ikke kommer tæt på nogle af dem.

De er som følgende

161,45 mL

1,6145 mL

1,8332 L

80,725 mL

183,32 mL

0,80725 mL


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. maj 2015 af Soeffi

Jeg får: Rumfang HCL = (antal mol HCl)/(koncentration af HCl). Antal mol HCl = 2 gange antal mol H2.

Dette giver, idet antal mol H2 = n(H2): Rumfang af HCl = 2·n(H2)/(2 mol/L) = n(H2)/(1 mol/L)

Antal mol H2 findes ved n = P·V/(R·T) = (100.000 N/m2 · 4·10-3 L)/(8,31 (Nm/mol·K)·298 K) = 0,1615 mol

Rumfang af HCl: 0,1615 L = 161,5 mL


Skriv et svar til: Almen-kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.