Matematik

Potens funktion - årlige gennemsnitlige vækstrate

24. maj 2015 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg vedhæfter lige en opgave jeg har lidt problemer med. 

a) Jeg får konstanterne:

a= 1.46

b= 303.54

b) jeg får det til at det er i år 2015 at omsætningen af biografbiletter er 10.000 mio USD. 

c) Her er spørgsmålet så om hvad de mener med at jeg skal bestemme den årlige gennemsnitlige vækstrate?  


Svar #1
24. maj 2015 af Manu0407 (Slettet)

? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2015 af alexandersvanholm

a)

a=1,45924

b=306,5

b)

Hvis omsætningen skal nå op på 10.000 millioner amerikanske dollars, så skal f(x)=10000.

f(x)=10000\overset{solve}{\rightarrow}x=9,221856315

Da x=9 svarer til år 2006+9=2015, så har man altså, at det er i år 2015, hvor omsætningen er oppe på 10000 mio. amerikanske dollars.

c)

a=1,45924
a=1+r

r=0,46=46 procent

Fordoblingstid beregnes:

T_{2}=\frac{ln(2))}{ln(a))}=\frac{ln(2))}{ln(1,45923818526932))}

Fordoblingstid = 1,8 år.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2015 af alexandersvanholm

Og det er IKKE en potens funktion. Det er en eksponentiel, da modellen har forskriften f(x)=b*a^x


Svar #4
25. maj 2015 af Manu0407 (Slettet)

Hov det har heller ikke været meningen at jeg har skevet potens, ved godt det er ekspoentiel ;) MEN TAK


Svar #5
25. maj 2015 af Manu0407 (Slettet)

Så den årlige gennemsnitslige vækstrate er 46%? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2015 af alexandersvanholm

#5

Nemlig.


Svar #7
25. maj 2015 af Manu0407 (Slettet)

Og fordoblingstiden fortæller at for hvert 1.8 år der går så bliver omsætningen af billeter fordoblet ikke? 


Skriv et svar til: Potens funktion - årlige gennemsnitlige vækstrate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.