Matematik

Funktion og graf

24. maj 2015 af kajsommersalat (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogen hjælpe mig med hvordan jeg løser opgave spørgsmål a) 

jeg har glemt hvordan man gør det... 

tak! :)

Vedhæftet fil: opgave 2.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2015 af Therk

Find f(2). Hvis funktionen går igennem (2;0), så må

f(2) =0.

Vis det.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. maj 2015 af OnceUponATime (Slettet)

Du ved at grafen skærer x-aksen.

Derfor ved du, at y-værdien må være 0.

Du indsætter så 0 på f(x) plads, og bestemmer værdien for x.

Hermed har du koordinatsættet til skæringen med første aksen, og har herved vist at punktet P hedder P(2,0)


Svar #3
24. maj 2015 af kajsommersalat (Slettet)

#1

Find f(2). Hvis funktionen går igennem (2;0), så må

f(2) =0.

Vis det.

er det bare sådan? :)


Svar #4
24. maj 2015 af kajsommersalat (Slettet)

#2

Du ved at grafen skærer x-aksen.

Derfor ved du, at y-værdien må være 0.

Du indsætter så 0 på f(x) plads, og bestemmer værdien for x.

Hermed har du koordinatsættet til skæringen med første aksen, og har herved vist at punktet P hedder P(2,0)

Okay tak :) prøver mig ad


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2015 af OnceUponATime (Slettet)

#1 Hvis hun gør det, så antager hun jo, at x=2, og det må hun ikke.

Men hun ved derimod at y=0.


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. maj 2015 af Brusebad (Slettet)

Du kan løse ligningen f(x) = 0, men det nemmeste er nok at sætte 2 ind og derved vise at f(2) = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2015 af Therk

#5

#1 Hvis hun gør det, så antager hun jo, at x=2, og det må hun ikke.

Men hun ved derimod at y=0.


Jeg er ikke sikker på at jeg forstår dig. Hvorfor må hun ikke antage at x = 2, når x-værdien i punktet P er 2?
 


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. maj 2015 af Therk

#3
#1

Find f(2). Hvis funktionen går igennem (2;0), så må

f(2) =0.

Vis det.

er det bare sådan? :)

Ja, det er 'bare' sådan!


Svar #9
24. maj 2015 af kajsommersalat (Slettet)

Hvordan gør jeg så, hvis jeg skal bestemme arealet af det gråtonede område?... :/ det må være noget med at integrerer


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. maj 2015 af OnceUponATime (Slettet)

#7 Du har skam ret.. Det er vel også en ok begrundelse at vælge x=2.. :)

#9 Ja du integrerer, men husk først at finde tangentens ligning :)


Brugbart svar (1)

Svar #11
24. maj 2015 af Therk

Du ved at l er en tangentlinje til f i P = (2;0). Benyt formlen for tangentlinjen til at finde den:

y = f(x_0) + f'(x_0) (x-x_0)

dvs.

l(x) = f(2) + f'(2) (x-2).

For at finde det skraverede område skal du finde arealet under l og trække arealet under f fra, så ja: Du skal integrere. Formelt:

\int _0^2 \big(l(x) - f(x)\big) \, \mathrm d x

eller ækvivalent og muligvis mere intuitivt (?):

\int _0^2 l(x) \, \mathrm d x - \int _0^2 f(x) \, \mathrm dx


Skriv et svar til: Funktion og graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.