Matematik

eksponentiel funktion

27. maj 2015 af OnceUponATime (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvor meget skal højden stige med, for at diameteren vokser med 50%? Skal jeg bestemme fordoblingskonstanten og så dele med 2 for at få 50 % ?

Det er opg. 8b.

vh.

Vedhæftet fil: opg 8.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2015 af alexandersvanholm

Er det ikke opgave 8 delspørgsmål c?


Svar #2
27. maj 2015 af OnceUponATime (Slettet)

jo.

Forskriften har jeg forresten bestemt til:

f(x)=20,0385*1,04624^x


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2015 af alexandersvanholm

Og du har fået delspørgsmål b) til en diameter på 26,3 m?

c)

a er forbundet med med vækstraten ved

a=1+r

altså

r=a-1=1,046242-1=0,046242=4,6242

Altså fortæller tallet a, at diameteren vokser med 4,62% for hver km. vejrballonen stiger op.


Svar #4
27. maj 2015 af OnceUponATime (Slettet)

#3 Jamen, der bliver spurgt om, hvor meget h skal vokse med, for at diameteren vokser med 50%...


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.