Matematik

Periodiske funktioner

29. maj 2015 af ALMAMERENGUE (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Forestil jer funktionen f(x) = x   defineret på intervallet (-Pi, Pi]. 

Hvad er den p-periodiske udvidelse af denne funktion på hele den reelle tallinje? Jeg er godt klar over hvordan det GRAFISK ser ud, men hvordan defineres det notationsmæssigt? Kan det gøres på en pæn måde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2015 af SuneChr

Lad f (x) hedde
f (x) = x + 2pπ     for    (- 2p - 1)π < x ≤ (- 2p + 1)π      p = ..., - 2, - 1, 0, 1, 2, ...


Skriv et svar til: Periodiske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.