Fysik

opgave

30. maj 2015 af hrmogensen - Niveau: A-niveau

Hej igen.

Jeg har vedhæftet en fysik opgave, som jeg godt kunne bruge noget hjælp til at løse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2015 af alexandersvanholm

Du har vidst glemt at vedhæfte den.


Svar #2
30. maj 2015 af hrmogensen

#1

ups. Sådan

Vedhæftet fil:a.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2015 af alexandersvanholm


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2015 af alexandersvanholm

For at bestemme roerens gennemsnitsfart, så skal du først omregne hans tid i minutter til sekunder. Herefter kan du beregne gennemsnitsfarten for 2.000 meter.


Svar #5
30. maj 2015 af hrmogensen

okay. Så det er 700,92 sekunder?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2015 af alexandersvanholm

Du valgte at addere først. Man skal ALTID multiciplere først!


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2015 af alexandersvanholm

\Delta t=6\cdot 60s+57,82s=417,82s


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2015 af alexandersvanholm

Nu hvor du har hans tid i sekunder, så kan du beregne gennemsnitsfarten:

\frac{\Delta s}{\Delta t}=\frac{2000m}{417,82s}=4,7867502752381\frac{m}{s}=4,787\frac{m}{s}


Svar #9
30. maj 2015 af hrmogensen

okay, så hans gennemsnitsfart er 4,787m/s?


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. maj 2015 af alexandersvanholm

#9

Nemlig.


Svar #11
30. maj 2015 af hrmogensen

Okay tak. kan du også hjælpe med b)?


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. maj 2015 af alexandersvanholm

#11

Så vidt jeg kan se, så har du kun vedhæftet delspørgsmål a).


Svar #13
30. maj 2015 af hrmogensen

ups. Den skulle meget gerne være vedhæftet her

Vedhæftet fil:b.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #14
30. maj 2015 af alexandersvanholm


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. maj 2015 af alexandersvanholm

Gennemsnitlige acceleration = konstante acceleration, som har bragt Drysdale strækningen samt den pågældende sluthastighed. Benyt dine formler for konstant acceleration og husk på at stedet og hastigheden begge er 0!


Svar #16
30. maj 2015 af hrmogensen

er det så ikke følgende formel som skal bruges?

s=\frac{1}{2}*g*t^2


Brugbart svar (0)

Svar #17
30. maj 2015 af alexandersvanholm

#16

Korrekt.

s(t)=\frac{1}{2}\cdot a_{g}\cdot t^2+v_{0}\cdot t+s_{0}=\frac{1}{2}\cdot a_{g}\cdot t^2\Rightarrow 90 m=\frac{1}{2}\cdot a_{g}\cdot t^2_{90m}

v(t)=\cdot a_{g}\cdot t+v_{0}=a_{g}\cdot t\Rightarrow t_{90m}=\frac{v_{slut}}{a_{g}}

Vi indsætter nu den nederste ligning i den øverste:

90m=\frac{1}{2}\cdot a_{g}\cdot (\frac{v_{slut}}{a_{g}})^2=\frac{v^2_{slut}}{2\cdot a_{g}}

a_{g}=\frac{v^2_{slut}}{2\cdot 90m}=\frac{\frac{19,9m^2}{3,6s^2}}{180m}=0,16975737311386\frac{m}{s^2}=0,170\frac{m}{s^2}


Svar #18
30. maj 2015 af hrmogensen

Hold nu op hvor er du dygtig til at forklare med overskuelige mellemregning :OOOO

Tusinde tak!!!


Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.