Matematik

procent

01. juni 2015 af jimmydinesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

nogen som kan hjælpe med denne opgave.. 

Hos vinkelkrabber har hannerne en overdimensioneret klo, som bl.a. bruges til territoriekampe. 

Sammenhængen mellem vægten K af den overdimensionerede klo (målt i mg) og vægten M af hele krabben (målt i mg) er for en speciel type meget små vinkekrabbet givet ved: 
K = 0,036 * M^1^.^3^5^6

a) hvor mange procent vokser kloens vægt med, når krabbens vægt vokser med 30% .. 

Har virkelig svært ved denne opgave - forklaringer undervejs vilel være dejligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

K1 = 0,036*M11,356

K2 = 0,036*(1,30*M1)1,356  <=>

K2 = 0,036 * 1,301,356 *M11,356   <=>

K2 = 1,301,356 * 0,036*M11,356  <=>

K2 = 1,301,356 * K1  <=>

K2 = 1,427 * K1

Den vokser altså med 42,7%.


Svar #2
01. juni 2015 af jimmydinesen (Slettet)

Er der slet ikke en anden måde, at lave det på?  - forstår ikke helt fremgangsmåden..


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2015 af Camille123 (Slettet)

#2

Det er en potensudvikling, så da x-værdien vokser med C bliver y-værdien Ca gange så stor.

C = 1 + r 

C = 1 + 0,3 = 1,3

1,31,356 = 1,427

Så som #1 siger vokser kloens vægt med 42,7% når krabbens vægt vokser med 30%


Svar #4
01. juni 2015 af jimmydinesen (Slettet)

Okay mange tak til jer begge.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2016 af 123434 (Slettet)

Krabbens vægt, M, stiger med 30%

FM=1+30/100=1,30

FK=FMa

FK=1,301,356=1,4272 

rk=(Fk-1)*100

rk=(1,4272-1)*100=42,72%

Når krabbens vægt stiger med 30%, så stiger kloens vægt med 42,7%


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.