Matematik

Integralregning - areal?

03. juni 2015 af astpa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Jeg har fået et spørgsmål, hvor jeg skal redegøre for det bestemte integral og sammenhængen mellem dette og arealet. Jeg er rimelig lost, og min lærer svarer ikke, derfor prøver jeg her.


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. juni 2015 af thokat (Slettet)

Det bestemte integrale angiver arealet "under" grafen. 

hvis du har en graf, hvor der er et areal fra første aksen op til grafen. Hvis du f.eks får at vide at grafen strækker sig fra 1 til 4 på x-aksen, skal du tage det bestemte integrale fra 1 - 4 af den funktion du får oplyst. Husk at det er i forhold til x du intregrerer. 

Ved ikke om det gav mening :)


Svar #2
03. juni 2015 af astpa (Slettet)

Ah okay, det gav god mening! Tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2015 af 123434 (Slettet)

4 er den øvre grænse

1 er den nedre grænse

Arealet er mellem 1 og 4 på x-aksen

f(x)=1/2x2+2

4 1 ∫1/2x2+2dx=[1/3*1/2*x2+1+2x]41=[1/6x3+2x]41=[1/6*43+2*4]-[1/6*13+2*1]=11

Arealet er 11


Skriv et svar til: Integralregning - areal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.