Matematik

Find kurvens buelængde.

06. juni 2015 af aatgsue (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal finde buelængde og der skal jeg bruge en formel (se vedhæftede billede). Jeg kan ikke komme videre i min mellemregning (vedhæftede billede 2). Jeg ved facitet og kan også udregne det vha. maple. 

Jeg håber nogen kan hjælpe mig.

Mange tak. :)

Vedhæftet fil: Buelængde.PNG

Svar #1
06. juni 2015 af aatgsue (Slettet)

Hov, her er vedhæftede billede 2.

Vedhæftet fil:IMG_4275[1].JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2015 af peter lind

Under integraltegnet skal der stå (-2*sin(2t) )2+(2*cos(2t))2+(kvrod(5)*t)2 = 4sin2(2t)+4cos2(2)+5t2 = 4+5t2


Svar #4
06. juni 2015 af aatgsue (Slettet)

jeg kan godt se at


4(sin(2*t)^2+cos(2*t)^2) = 4*1

men hvor får du 5t^2 fra? giver det ikke bare 5. altså sqrt(5)^2=5

Fordi så får jeg:

sqrt(4*5) og det skal integerers ift t i a=0 og b=pi

Jeg kan heller ikke forstå hvad jeg bruger t tilhører [-1;2pi]???
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2015 af peter lind

Du har ret i at der kun skulle stå 5 ikke 5*t2. Undskyld

Jeg kan heller ikke se hvor for grundmængden er et og integrationsintervallet noget andet. Er der flere spørgsmål i opgaven ?


Skriv et svar til: Find kurvens buelængde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.