Matematik

En vare koster 100 kr. incl. Moms. Momsen er 25%.

06. juni 2015 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: C-niveau

En vare koster 100 kr. incl. Moms. Momsen er 25%.

Hvad koster varen uden moms?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2015 af Stræbende

100 - 25 = 75%

100 / 100 = 1

1,00 * 75 = 75,00


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. juni 2015 af 656

100/1,25=80


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2015 af Stræbende

#2

???


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2015 af 656

Jo det passer det jeg siger da 80*1,25=100

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2015 af Stræbende

#4

Nej det gør ej.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juni 2015 af 656

# 5 Jo 80 gange 1,25 er lig med 100 ergo svaret må være 80.


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. juni 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

pris uden moms + moms = pris med moms

Hvis vi kalder prisen uden moms for x, har vi at

x + 0,25*x = 100 kr  <=>

1,25*x = 100 kr  <=>

x = 100/1,25  kr  <=>

x = 80 kr


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. juni 2015 af 656

Kan du forstå det nu Mobbi123?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. juni 2015 af Therk

75 \cdot 1{,}25 = 93{,}75 ~{\color{red}\neq} ~100


Skriv et svar til: En vare koster 100 kr. incl. Moms. Momsen er 25%.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.