Kemi

Kemiske mængdeberegninger

08. juni 2015 af hetaor (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg sidder og læser op til mundtligeksamen i Kemi C. Og i et par af spørgsmålene skal vi kunne redegøre for hvordan man udfører "kemiske mængdeberegninger".

Men jeg kan ganske enkelt ikke helt se hvad forskellen er på kemiske mængdeberegninger og mængdeberegninger, er der et af i kloge hoveder som kan opklare det for mig?

Venlig hilsen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2015 af mathon

Du skal skelne mellem stofmængden i mol og massen af stofmængden i gram.


Svar #2
08. juni 2015 af hetaor (Slettet)

Tak.
Er det så stopfmængden i mol, der er kemiske mængdeberegninger?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. juni 2015 af mathon

Begge dele er mængder.

        Efter afstemning af den kemiske reaktion, kan du se stofmængdeforholdene ud fra koefficienterne.

        Derefter kan stofmasserne beregnes
        ud fra:
                                        m = koefficient · \left (n\cdot M \right )


Svar #4
08. juni 2015 af hetaor (Slettet)

Mange tak, så tror jeg den kom på plads :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2015 af mathon

korrektion:
                           Derefter kan stofmasserne beregnes
        ud fra:
                                        m = koefficient  \cdot M


Skriv et svar til: Kemiske mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.