Fysik

Energiomdannelse og nyttevirkning FYSIK 24 EKSAMEN

09. juni 2015 af snylt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.. har trukket det her emne.

Energi og energiomsætning:

Du skal mundtligt præsentere emnet: Energiomdannelse og nyttevirkning.

Stikord til den faglige samtale: Øvelsen: "Nyttevirkning", energiformer, energiomdannelse, nyttevirkning, tilstandsformer.

Hvad jeg kan snakke ud fra energiomdannelse og nyttevirkning? Hvad er smartest at snakke om

Please, hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2015 af mathon

Energien er konstant men kan skifte form.
Energiform1  -->  Energiform-->  Energiform3  -->  ........

nyttevirkning:
                         \eta =\frac{E_{nytte}}{E_{total}}\cdot 100\%
         eks.
                 el-opvarmning af vand uden energiudveksling med omgivelserne:

                          \underset{el-energi}{\underbrace{U\cdot I\cdot t}}=\underset{indre\; energi}{\underbrace{m\cdot c\cdot \Delta T}}

                                                                        enheder:
                                                                                          \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|} U&I&t&m&c&\Delta T\\ \hline V&A&s&kg&\frac{J}{kg\cdot K}&K \end{array}


Svar #2
09. juni 2015 af snylt (Slettet)

Mange tak.

Ved du, hvorfor, at nyttevirkningen i kaffeproduktion med en glaskande har en større nyttevirkning end kaffeproduktion med en termokande? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2015 af mathon

Nyttevirkning
                            \eta =\frac{P_{nytte}}{P_{total}}\cdot 100\%


Skriv et svar til: Energiomdannelse og nyttevirkning FYSIK 24 EKSAMEN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.