Matematik

Løsning af ligningen: A(x)=4x-6x^-2.

09. juni 2015 af soldier123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej venner,

Hvordan løser jeg manuelt en ligning på formen: A(x)=4x-6x^-2. 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2015 af mathon

             6x^2-4x+(A(x)+2)=0

  a=6
  b=(-4)
  b=(A(x)+2)

                       x=\frac{-(-4)\pm \sqrt{(-4)^2-4\cdot 6\cdot (A(x)+2)}}{2\cdot 6}


Svar #2
09. juni 2015 af soldier123 (Slettet)

Hvor kommer +2 fra, jeg forstår ikke leddet (A(x)+2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2015 af mette48 (Slettet)

Hedder ligningen ikke

4x-6x2-2=0    ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2015 af mathon

Nej


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2015 af LeonhardEuler

#1: Det er da ikke løsningerne, hvis A(x) ikke er konstant. Der er da ikke engang sikkert, at A(x) er af en grad mindre end 2.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2015 af mathon

x=\frac{-(-4)\pm \sqrt{(-4)^2-4\cdot 6\cdot (A(x)+2)}}{2\cdot 6}\; \; \; \; \; A(x)\leq -\frac{4}{3}


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. juni 2015 af mathon

SORRY! - Jeg læste forkert:

                                   A(x)=-6x^{{\color{Red} -}2}+4x

med en løsning menes
måske:
                                   A{\, }'(x)=12x^{-3}+4=0

                                   3x^{-3}+1=0

                                   x^{-3}=-\frac{1}{3}

                                   x^{3}=-3

                                   x=-\sqrt[3]{3}

                             
                


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. juni 2015 af mathon

eller
med en løsning menes
måske:

                                  A(x)=-6x^{ -2}+4x=0

                                  -6+4x^3=0

                                   4x^3=6

                                   x=\sqrt[3]{\frac{3}{2}}

                                   


Skriv et svar til: Løsning af ligningen: A(x)=4x-6x^-2.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.