Matematik

Sammenhæng mellem afstand fra punkt til linje og radius på cirkel

14. juni 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvis jeg vha. distanceformlen finder afstanden fra punktet (3,2) til linjen:

y=3/4x+2

Så bliver afstanden = 0,71.

Hvis jeg så opstiller cirklens ligning for den cirkel der har centrum i P og som tangerer linjen, så skal radius være 1,8, og hvordan i alverden kan dette lade sig gøre, når afstanden fra punktet til linjen er 0,71?

Mvh. Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2015 af mathon

              dist(l,P(3;2))=\frac{\left | \frac{3}{4}\cdot 3-2+2 \right |}{\sqrt{\left ( \frac{3}{4} \right )^2+1}}=\frac{\frac{9}{4}}{\frac{5}{4}}=\frac{9}{5}=\frac{18}{10}=1{,}8


Svar #2
14. juni 2015 af Arccossintan (Slettet)

Så jeg har simpelthen indsat forkert i formlen. Dette er sgu forvirrende, når min lærer har godkendt resultatet. Men tak!


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem afstand fra punkt til linje og radius på cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.