Matematik

Matematik dispositioner. Manlger hjælp til 2

16. juni 2015 af LifeOfAStudent (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey drenge!
Jeg skal til Matematik eksamen i morgen (HHX - b-niveau)
Mangler at lave 2 dispositioner, men hukommelsen svigter lidt på dem, så søger lidt hjælp.

Det er disse spørgsmål, der er tale om:

1)
Der ønskes en gennemgang af p/q-metoden. Du kan evt anvende følgende eksempel. Løs ligningen:

x3-2x2-5x+6=0

Vis ved hjælp af faktorisering at x = {−2, 1, 3} er løsning til ovenstående ligning.

2)
Definer hvad der forstås ved den inverse funktion. Hvornår er en funktion injektiv? Vis at følgende funktion f(x) er en injektiv funktion.

f(x)=1/3x-2

Vis at

f-1(x)=3x+6

Vis at afbildning af f og f-1 fås ved at spejle f(x) i x = y. Du kan evt. benytte et selvvalgt eksempel.


Skriv et svar til: Matematik dispositioner. Manlger hjælp til 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.