Fysik

Temperatur- og energibegrebet

17. juni 2015 af unicorn12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen der kan forklare mig temperaturbegrebet eller fortælle mig hvor jeg kan finde noget om det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2015 af mathon

For en ideal gas

Den gennemsnitlige værdi af molekylernes kinetiske energi er proportional med den absolutte temperatur T

                            <\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2>\; \; =\; \; \frac{3}{2}\cdot k\cdot T

hvor k er Boltzmann's konstant
                                                      k=1{,}38\cdot 10^{-23}\; \frac{J}{molekyle\cdot K}                                                   


Skriv et svar til: Temperatur- og energibegrebet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.