Matematik

Matematik B bestem ligningen for tankgenten i punkt

17. juni 2015 af sealion (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg skal op i mat B imorgen, og kom lige i tvivl om, hvordan bestemmer ligningen for en tangent hvis har allerede har punktet?

F.eks. bestem ligningen for tangenten i punktet (3,9)

Håber i kan hjælpe. :)


Svar #1
17. juni 2015 af sealion (Slettet)

Og hvordan man bestemmer en ligning for en tangent når man kender hældningskoefficenten 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2015 af Heptan

Benyt tangentens ligning:

y = f'(x0) (x - x0) + f(x0)

Hvor x0 er førstekoordinaten til punktet, altså x0 = 3 i dit eksempel. Dvs f(x0) = 9.

f'(x0) er differentialkvotienten, dvs. hældningskoefficienten når x = x0


Svar #3
17. juni 2015 af sealion (Slettet)

Jeg takker. :)


Skriv et svar til: Matematik B bestem ligningen for tankgenten i punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.