Matematik

Matematik b eksamen

17. juni 2015 af sealion (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Hvordan kan den afledte funktion f' bruges til at bestemme monotiniforhod og lokale ekstrema? 
Evt tag udgangspunkt i funktionen f med forskirften 

f(x)=1/3x^3-4x

Håber I kan hjælpe. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2015 af Therk

Har du det ikke i din bog?

Hvis f'(x) < 0, så er funktionen aftagende

Hvis f'(x) >0, så er funktionen voksende

Hvis f'(x) =0, så er funktionen konstant.

Derfor:

I et punkt x_0 hvor f'(x_0) = 0 gælder der at hvis funktionen er aftagende før punktet og voksende efter, så er punktet et lokalt minimum. Hvis funktionen går fra at vokse til at aftage, så er punktet et lokalt maksimum og hvis funktionen før og efter punktet er enten voksende eller aftagende, så har funktionen i punktet en vendetangent.


Svar #2
17. juni 2015 af sealion (Slettet)

Jeg kunne ikke lige finde det i hvert fald. Men tusind tak for det detaljeret svar.


Skriv et svar til: Matematik b eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.