Matematik

Ligninger

18. juni 2015 af MillaGomez (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har kigget på disse ligninger længe, men kan ikke rigtig finde ud af, hvordan man løser disse typer af ligninger:

log (x) = c

Sin (x) = c

Cos (x) = c

Håber nogen kan hjælpe. Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2015 af peter lind

Det er noget du slår op på din lommeregner, i et CAS værktøj, regneark eller lignende. man skal lige være opmærksom på at den inverse til Log funktionen er 10x.Invers til de trgonometriske funktioner hedder normalt invers sinus eller invers cosinus. Mere teknisk hedder de også arcsin og arccos


Svar #2
18. juni 2015 af MillaGomez (Slettet)

Tak for dit svar, men tænker på, når det skal gøres uden hjælpemidler? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2015 af peter lind

så skal det være specielle tal på højre side. For de trigonometriske funktioner kender du deres værdi for ganske få vinkler (0, 30, 45 60 0g 90º)

For logaritmefunktionen skal højre side være et helt tal. Med dine betegnelser er x=10c en løsning


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.