Kemi

OT: Al(OH)2O-

21. juli 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Hvordan tildeler jeg OT til følgende sammensatte ion?:

Al(OH)_{2}O^-

Jeg er ikke umiddelbart i stand til at finde noget information på internettet.

Mvh. Emil


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juli 2015 af 123434 (Slettet)

(OH)2 er en sammensat ion

O har et oxidationstal på -2

H har et oxidationstal på +1

-1 for OH.

-1*2=-2 for (OH)2

(OH)2 har altså et oxidationstal på -2


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. juli 2015 af 123434 (Slettet)

Al(OH)2O-1=-1

Den samlede ladning skal være -1

(OH)2 tildeles oxidationstallet -2

O tildeles oxidationstallet -2

Al(OH)2O-1=-1

x-2-2=-1

x-4=-1

x-4+4=-1+4

x=3

Al tildeles oxidationstallet +3


Skriv et svar til: OT: Al(OH)2O-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.