Fysik

Tryk - Skøjteløberopgave

11. august 2015 af Doubtful (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har nogle små problemer med at forstå min opgave helt igennem hvad mener de med at jeg skal redegører for de relevante antagelser? og er min opgave løst korrekt?  

Opgaveformulering: Tildel passende værdier til relevante fysiske størrelser, og vurdér størrelsen af trykket fra skøjten på isen. Redegør for relevante antagelser...

Min løsning:

Fysiske størrelser: Skøjteløbers vægt er lig 63,3 kg, og kontaktoverfladeareal er 3cm^2 

(har lavet antagelserne ud fra den tanke at jeg kan bruge p=F/a)

udregner kraften udøvet på skøjteløberen: F_tyngde=m*g=63,3 kg*9,82 m/s^2≈622 N

udregner overfladeareal: a_skøjte=3cm^2=0,0003m^2

p_skøjte=Ft/a=621,606 N/0,0003 m^2 ≈2072*10^3 Pa


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. august 2015 af Eksperimentalfysikeren

Det ser meget fornuftigt ud. Du bør dog omskrive resultatet til MPa og så fjerne overskydende decimaler. Bemærk, at a kun er givet med 1 ciffers nøjagtighed.


Skriv et svar til: Tryk - Skøjteløberopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.