Fysik

Hjælp til Watt, kWh osv.!

12. august 2015 af SimoneDV - Niveau: B-niveau

Hej med jer :) 

Jeg er lige startet i gymnasiet og har fået en opgave for som lektier, som jeg er en del itvivl om. Det handler noget om Watt, kWh, J osv. 

Spørgsmålet lyder som følgende: 

Overvej hvor mange kWh der går på 1J.

Hjælp: 1kWh=3.600.000J

1km=1000m

1m=(1/1000)m=0,001m

Har siddet med det rigtig længe nu, og ved ikke rigtigt hvordan jeg kan regne det ud. Håber der er en venlig sjæld derude, som kan hjælpe :) 

Mvh. Simone.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2015 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis du ved, at 1 kWh = 3600000J = 3,6 MJ så kan du jo isolere Joule ved at dividere med tallet foran enheden således, at

1/3600000 kWh = (3600000J)/3600000.

Hvad giver det så?


Svar #2
12. august 2015 af SimoneDV

Giver det ikke 1? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2015 af Jerslev (Slettet)

#0: Højresiden, jo. Så står der jo 1 J = xxxxxx    kWh.

Din opgave er så at finde frem til, hvad der skal stå i stedet for xxxxxx. Kig på venstresiden. Det er jo et tal, du kan regne ud.


Svar #4
12. august 2015 af SimoneDV

Det forstår jeg altså stadig ikke, beklager.. :( Kan du prøve og forklare det mere tydeligt. Jeg synes det er en lille smugle svært! 

Mvh. Simone 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2015 af mathon

                    3{,}6\cdot 10^{6}\; J=1\; kWh

                    1\; J=\frac{1}{3{,}6\cdot 10^6}\; kWh=2{,}77778\cdot 10^{-7}\; kWh


Skriv et svar til: Hjælp til Watt, kWh osv.!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.