Matematik

Trekant

12. august 2015 af ryaan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej nogle der kan fortælle hvordan denne opgave kan regnes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2015 af mathon

a)   

    brug cosrelationen:
                                            \cos(A)=\frac{\left | AB \right |^2+\left | AM \right |^2-\left | BM \right |^2}{2\cdot \left | AB \right |\cdot \left | AM \right |}

b)
                                            h_b=c\cdot \sin(A)=c\cdot \sqrt{1-\cos^2(A)}


Svar #2
12. august 2015 af ryaan (Slettet)

Kan du gøre det mere præcist? altså føler ikke det er noget jeg har set det du skriver er sikker på det er rigtig men det ikke noget jeg har læret det der er der ikke en anden måde man kan gøre det på?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2015 af mathon

Skærmbillede 2015-08-12 kl. 21.23.30.png


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2015 af mathon

Du bør kende cos-relationen:

                                               a^2=b^2+c^2-2bc\cdot \cos(A)

                          \Updownarrow

                                               \cos(A)=\frac{b^2+c^2-a^2}{2bc}

Brug den på trekant ABM.


Svar #5
13. august 2015 af ryaan (Slettet)

arha mange tak nu er jeg med


Svar #6
13. august 2015 af ryaan (Slettet)

Opgave 1, har funder vinkel a tak for det, men hvad med omkredsen hvad gøre jeg så der og opgave b er jeg ikke helt med? skal jeg bare plotte tallene ind i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. august 2015 af mathon

omkredsen:

     b=2\cdot \left | AM \right |
     beregn først a:
                                a=\sqrt{b^2+c^2-2bc\cdot \cos(A)}

    omkreds af ABC = a+b+c


Svar #8
14. august 2015 af ryaan (Slettet)

er ikke helt med på hvordan jeg skal beregne opgave b'?


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. august 2015 af mathon

#8

Kaldes højden {h_{b}}'s fodpunkt på b for D,
har man af den vinkelrette trekant ABD:

               \sin(A)=\frac{modst\aa ende \; katete}{hypotenusen}=\frac{h_b}{c}=\frac{h_b}{13}
     \Updownarrow
               h_b=13\cdot \sin(A)=13\cdot \sqrt{1-\cos^2(A)}

hvor tidligere i opgaven
et udtryk for
                     \cos(A) er beregnet.
              


Svar #10
15. august 2015 af ryaan (Slettet)

Så det jeg siger er 13*kvadrtroden1-cos^2(A) og det så lænden af højden fra B?


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. august 2015 af mathon

             Så det du siger er 13\cdot \sqrt{1-\cos^2(A)} og du har så længden af h_b.

eller
            h_b=13\cdot \sin(A)   hvis det forekommer dig nemmere. 


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.