Matematik

Hjælp til statistik opgave.

14. august 2015 af jimmydinesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, tænkte på om der var nogen som ville hjælpe med denne statistik opgave, hvor der forklares undervejs hvad man skal gøre.. Det med de forventede værdier kunne jeg rigtig godt have tænkt mig få afklaret, hvordan man udregner dem. 

Desuden dette er en GOF test ikke? :-) 

Opgaven er vedhæftet som billede  -

takker på forhånd
 

Vedhæftet fil: Statistik opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2015 af peter lind

a) nulhypotesen er at fordelingen er som i det første skema

b)   1. Find summen af kernerne

      2. Find ud fra den første tabel, hvor mange der skulle være violette og glatte

      3. Foretag en χ2 test hvor forventet er resultatet ovenfor


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2015 af Soeffi

CAS løsning. Teststørrelsen (5,18) er mindre end grænsen for konfidensintervallet for en chi-i-anden fordeling med 3 frihedsgrader (7,81), derfor accepteres nulhypotesen: observationerne følger den forventede fordeling.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2015 af Stats

Fordelingen har df = 1..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2015 af peter lind

#4  nej. Antal frihedsgrader er 3. Der er 4 stokastiske variable; men da summen er givet ryger der 1 frihedsgrad.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2015 af Stats

X = {Violet, Gul} - Farve
X = {Rynket, Glat} - Udseende

               Violet      Gul     I alt
Glat         648         195     843
Rynket     237          63     300
I alt          885        258    1143

Hvorfor er der ikke kun én frihedsgrad?

Mit maple foreslår også, en χ2-fordeling med frihedsgrad 1.

               Violet      Gul     I alt
Glat         648                    843
Rynket                     ´        300
I alt          885        258    1143

(r - 1)·(s - 1) = (2 - 1)(2 - 1) = 1 frihedsgrad? Hvor r er række og s er søjle

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. august 2015 af Soeffi

#6 Hvad er din nul-hypotese?

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. august 2015 af Soeffi

#6. Du laver en uafhængighedstest, dvs. du undersøger om sandsynligheden for glat hhv. rynket er uafhængig af majsens farve. Det kan du imidlertid se af første tabel i opgaven: 75% af de violette er glatte og 25% er rynkede. Det sammen gælder for gule majs, så den hypotese behøver man ikke undersøge.


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. august 2015 af Soeffi

#0

Jeg glemte at sige: ja, det er GOF. Du kan kende GOF på at du både får forventede hyppigheder (evt. forventede frekvenser som her) og observerede hyppigheder. Det skal dog siges at nogle GOF opgaver kun giver observerede hyppigheder idet det er underforstået at de forventede hyppigheder er ens (det gælder f.eks. test af en ternings ægthed).


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. januar 2019 af ichiru (Slettet)

hvordan kommer man frem til de forventede værdier


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. januar 2019 af peter lind

Du reger antallet af observationer N ud. Så forventes der  9*N/16 violet glat o.s.v.


Skriv et svar til: Hjælp til statistik opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.