Matematik

Bevis at Unet/Ufase = √3

18. august 2015 af HamDenIkkeSåKloge (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Jeg skal ved hjælp af trigonometri, bevise at Unet/Ufase = v3, hvordan gør jeg det? Jeg har forsøgt med en 30-60°'s trekant at bevise det, men uden succes.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2015 af mathon

prøv med
                     \frac{U_{fase/fase}}{U_{fase/0}}=\sqrt{3}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2015 af Soeffi

CAS tegning (som jeg forstår spørgsmålet). Fasespændingerne for fase 1 og fase 2 kan repræsenteres ved to vektorer, der er drejet 120º i forhold til hinanden. (Man vil får det samme hvis man tog fase 1 og fase 3 eller fase 2 og fase 3. De er alle drejet 120º i forhold til hinanden uanset hvilke, man vælger.)

Unet = Ufase/fase = Ufase1 - Ufase2 eller som på tegningen U1-U2. Vektorerne danner to 30-60-90 trekanter hvoraf ses at  IUnetI= √3·IUfase1I = √3·IUfaseI.


Skriv et svar til: Bevis at Unet/Ufase = √3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.