Matematik

Ligninger

18. august 2015 af xoxogossipgirls (Slettet) - Niveau: C-niveau

3 ( 1/2 - 1) Hvordan løser man den?

2/4 ( 2/3 +5) Hvordan løser man den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2015 af Arccossintan (Slettet)

Der er ikke tale om ligninger; der er blot tale om udtryk. Er du sikker på, at du har opskrevet dem korrekt?


Svar #2
18. august 2015 af xoxogossipgirls (Slettet)

Min lærer skrev: Løs følgende regnestykker. 

Ja, men "/" skal være eks. to trejdedele og en andendel. Håber du forstår. kan lægge et billede ind af det


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2015 af Stats

3 · (1/2 - 1).... 1 kan skrives som 1/1 og 3 kan skrives som 3/1.. Dvs.

\frac{3}{1}\left ( \frac{1}{2}-\frac{1}{1} \right )

Vi forlænger 1/1 til 2/2   (2/2 er stadig 1). dvs

\frac{3}{1}\left ( \frac{1}{2}-\frac{2}{2} \right )

Nu kan vi trække dem fra hinanden

\frac{3}{1}\left ( \frac{1-2}{2} \right )

Vi reducere

\frac{3}{1}\left ( \frac{-1}{2} \right )

En gange parentes.

\frac{3}{1}\cdot \frac{-1}{2}

Nu ganger vi nævnerne sammen og tællerne sammen.

\frac{3}{1}\cdot \frac{-1}{2}=\frac{3\cdot (-1)}{1\cdot 2}

Vi reducere

\frac{3\cdot (-1)}{1\cdot 2}=\frac{-3}{2}

Prøv nu den anden

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2015 af Arccossintan (Slettet)

Du skal reducere udtrykkene. Hvis det var ligninger, ville der være et lighedstegn, og det vil ikke give mening at løse en ligning, hvor der ingen ubekendt(e) er. Du kan reducere udtrykkene ved at gange ind i parenteserne.

Gang faktoren foran parentesen med hvert led i parentesen. Eks. med det første udtryk:

3(\frac{1}{2}-1)\leftrightarrow 1,5-3\leftrightarrow -1,5

Prøv selv med det andet udtryk.


Svar #5
18. august 2015 af xoxogossipgirls (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.